Leden van HSV-Adegeest.

Onze accommodatie is in gebruik door de Rugby Teams van de BSN (British School in the Netherlands. Daarom is op 13 oktober 2014 het slot van het clubhuis vervangen. Toegang tot het clubhuis verkrijgen kan alleen nog in overleg met het bestuur.

We verzoeken sleutelhouders dringend nog deze week (di, wo) de sleutels in te leveren. Hoe en waar is vorige week aan de sleutelhouders per mail kenbaar gemaakt.

Ben je sleutelhouder en heb je geen mail ontvangen, of voor meer informatie over het Hoe en Waar inleveren van sleutels kun je contact opnemen met klusploeg@hsv-adegeest.nl

Met vriendelijke groet,
Onno Stapper. Sleutelbeheerder.


Beste Adegeesters,

Twee van onze  teams, Heren Honkbal 1 en Dames Softbal 2 zijn kampioen geworden. De andere teams kunnen eveneens terugzien op een enerverend en spannend seizoen. Een enorm succes.

Het einde van het seizoen staat voor de deur en dat betekent dat onze gehele accommodatie winter klaar gemaakt moet worden. Dat houdt onder andere in het schoonmaken van de kleedkamers en clubgebouw, inventariseren van de honk- en softbal materialen, inventariseren van de kantinebenodigdheden  kleine reparaties aan de gebouwen: DUS GROTE SCHOONMAAK. Daarnaast dienen de velden eveneens winterklaar gemaakt te worden. Onder andere een laatste snoeibeurt van alle kanten van onze velden, dug outs schoonmaken, containers legen, schoonmaken en opslaan, alle losse netten demonteren, wielen van de slagkooi demonteren en opslaan en niet te vergeten de gravelbanen bijwerken ( egaliseren en onkruid verwijderen). Dit vergt veel werk wel en dus MANNEN EN VROUWEN KRACHT. De klusploeg kan dit echt niet alleen aan en wij doen gaarne beroep op jullie zodat wij deze klus in één dag kunnen klaren.Waarom hebben wij JULLIE uitgenodigd.  We geven de voorkeur aan een persoonlijke benadering. We hebben een willekeurige selectie gemaakt uit de senioren teams met daarbij de klusploeg, bestuurs- en commissieleden. Uiteraard zijn vrienden, vriendinnen en familieleden ook van harte welkom. Wanneer mogen wij jullie enthousiaste inbreng verwachten: PLANNING IS ZATERDAG 25 OKTOBER A.S. AANVANG VANAF 09.00 uur. De koffie met een zelfgemaakte traktatie staat klaar en bij de lunch wordt zelfgemaakte erwtensoep met spek en roggebrood geserveerd. 

Voor de veldwerkzaamheden hebben wij niet genoeg schoffels en harken. De klusploeg vraagt hierbij deze materialen mee te nemen. Voor het schoonmaken van de gebouwen hebben wij nog een paar emmers en dweilen (dweilstokken) nodig; ook hiervoor vraagt de klusploeg: Neem deze schoonmaak materialen mee. Wij hopen ( en rekenen eigenlijk ook) op jullie BLAUW GELE CLUBHART!!!. In verband met de bereiding van de koffie traktatie en de lunch verzoeken wij jullie je via mail of telefoon aan te melden bij:Peter ‘t Mannetje: petertmannetje@hotmail.com of mobiel: 0628263404Michaël de Zwart michael@dezwart63.nl of mobiel: 0627061217 VELE HANDEN MAKEN LICHT WERK met daarbij een gezellig samen zijn en hopen dat de weergoden ons gunstig gezind zijn.

Jullie steun is onmisbaar en of course onbetaalbaar. Graag zien wij jullie zaterdag 25 oktober a.s. 

Met vriendelijke sportgroeten, 

Peter ‘t Mannetje

Michaël de Zwart 

HSV Adegeest

 Adegeest landskampioen

Op het terrein van Alphians in Alphen aan de Rijn hebben Adegeest en het reserveteam van RCH Pinguins uit Heemstede afgelopen weekeinde een felle strijd gevoerd om het Nederlands kampioenschap breedtesport.

Uiteindelijk won Adegeest met 2-0.

Beide teams waren kampioen geworden in de twee Eerste klassen. RCH had twintig wedstrijden gewonnen zonder één verliespartij inde Eerste klasse A. Adegeest had in de afdeling B veertien wedstrijden gewonnen maar ook vier verloren. 

De krachtsverschillen bleken van het begin af aan klein, zij het dat Adegeest aan slag duidelijk gevaarlijker was. RCH had diverse spelers met ervaring in de Hoofdklasse meegebracht, van wie met name ook startende werper Al Morales. Ook Adegeest heeft enkele spelers met ervaring in of nabij de hoofdklasse. Uiteindelijk won Adegeest met 2-0, dankzij punten in de vijfde en zesde slagbeurt.

Eén van de uitblinkers aan Adegeestzijde was werper Niels Harteveld. Hij stond de sterke RCH-slagploeg maar drie honkslagen toe. Wel had hij zijn binnen- en buitenvelders hard nodig getuige zijn (maar) twee maal drie slag. Opvallend in de defensie was ook tweede honkman 'Tony' Gulickx die een reeks van goede acties liet zien.

Adegeest had elf honkslagen tegenover RCH dus maar drie. Goed op dreef bij de aanval van Adegeest was Sape Wagenaar ('man of the match') met drie honkslagen en een binnengeslagen punt (RBI). Twee 'ongrijpbare klappen' hadden Tony Gulickx, Sil Wagenaar en Maarten Lut.

(Bron Dichtbij.nl)

29 september 2014 11:19:00

Adegeest tot kampioen van 1e klasse gekroond.

Adegeest mag zich sinds zondag 28 september kampioen van de 1e klasse noemen. In de hoogste seniorenklasse van de Wedstrijdsport won de club uit Voorschoten, die eerste was geworden in de B-poule, met 2-0 van RCH Pinguins 2, de nummer één van de A-poule. Het duel werd gespeeld op het veld van Alphians in Alphen aan de Rijn.


 

 

Dames 2 Adegeest kampioen

VOORSCHOTEN - HSV-Adegeest, honk- en softbalvereniging uit Voorschoten, heeft twee dames softbalteams bij de senioren. Het tweede team, uitkomend in de vierde klasse, heeft zondag 14 september het kampioenschap binnengesleept. Dat -tot nu toe- alle wedstrijden daarbij gewonnen zijn, is een unicum.

Dames 2, een team met beginnende en ervaren spelers, heeft een mooi seizoen achter de rug, dat bekroond is met het kampioenschap. Het plezier in het spel en de bezielende leiding van speler-coach Barbara Haeseker hebben dit mogelijk gemaakt. Haeseker: 'Wat een prachtseizoen! Streven was om elke speelster evenveel speeltijd te geven en kansen te geven, en dat is gelukt. Het groepsgevoel is erg belangrijk, zeker als je met niveauverschillen werkt in een team. Ik ben erg trots!' De dertien speelsters traden zondag lichtelijk zenuwachtig aan tegen Birds uit Zoetermeer. In de eerste inning werden wat schoonheidsfoutjes gemaakt, waardoor Birds op een 0-3 voorsprong kwam. Gelukkig konden de dames door goed slagwerk en oplettendheid op de honken de score ombuigen naar een 10-3 winst. Bij het 'end of game' van de scheidsrechter barstte het gejuich los en konden de dames de overwinning gaan vieren. Voorzitter Peter Verkerk sprak een woord tot het team: 'Het plezier in het spel en in het team spat ervan af, een voorbeeld voor andere (jeugd)teams van Adegeest.'

Het team heeft nog twee wedstrijden te gaan. Het doel is om de ongeslagen reeks voort te zetten. Volgend seizoen zou het team dan promoveren naar de derde klasse. Geïnteresseerde dames kunnen altijd meetrainen om de sfeer te proeven en om zich te oriënteren op de sport. Kijk op www.hsv-adegeest.nl voor meer informatie. (Bron: Dichtbij.nl)

Over Adegeest

Welkom op de website van Honkbal en Softbal vereniging Adegeest in Voorschoten.
Adegeest is een vereniging van zo’n 200 leden. Van
jong tot oud, van bee-baller tot senior, van recreant tot fanatiek wedstrijdspeler, allen treft u aan bij Adegeest. Wat Iedereen gemeen heeft is de liefde voor honk- en softbal. 
Wilt u een keer een wedstrijd meemaken? Deze vinden meestal plaats op vrijdag, zaterdag en zondag. (zie ook Programma). Wilt u een training meemaken, of misschien zelfs een keer meedoen? Kom dan langs op een doordewe
ekse avond.
Kom gerust de sfeer eens proeven in ons clubgebouw “Volle Bak”. U bent va
n harte uitgenodigd.

 


Veldstatus
aangepast
26-6-2014

 

Honkbalveld:
Goedgekeurd


Softbalveld:
Goedgekeurd


Beeballveld:
Goedgekeurd

|


|