Oefenwedstrijden

De oefenwedstrijden zijn bekend. Maar nog niet alles is definitief! Controleer regelmatig de overzichten.
Klik hier voor meer info.


JEUGDKAMP 2015

Vreemde lichten boven Esbeek worden waargenomen, kippen zijn van de leg, koeien geven geen melk meer, ze zijn ergens van geschrokken. In de gewassen zijn vreemde onnatuurlijke cirkels verschenen. Ooggetuigen hebben onverklaarbare voorwerpen boven de bossen zien vliegen. Is het een legeroefening? Defensie ontkent er iets mee te maken te hebben.
Er kan maar 1 verklaring zijn…..

In het weekend van 6, 7 en 8 maart kom je alles te weten!

Inschrijving is geopend! Schrijf dus nu in! Ja doe ik nu!


SLAG! 4 van 2014 staat Online


Cursussen:

Beginnerscursus Scheidsrechter:
De vereniging is van plan om voor het seizoen 2015 een scheidsrechter cursus (beginners) te organiseren. Wanneer je geïnteresseerd bent, verzoek ik je hiervan uiterlijk 31 december 2014 melding te doen bij Jack Schneider (email adres:jagesch@gmail.com).

Afhankelijk van het aantal geïnteresseerden zal worden besloten wat voor soort cursus wordt georganiseerd
• een officiële bondscursus  (2 cursus avonden) of
• een verkorte cursus , die dan wordt gegeven door een vrijwillig(st)er van onze eigen vereniging (1 sessie van ca. 4 uur)

Scorercursus voor Beginners:
De vereniging is van plan om voor het seizoen 2015 een scorer cursus (beginners) te organiseren. Wanneer je geïnteresseerd bent, verzoek ik je hiervan uiterlijk 31 december 2014 melding te doen bij Jack Schneider (email adres: jagesch@gmail.com).
Afhankelijk van het aantal geïnteresseerden zal worden besloten wat voor soort cursus wordt georganiseerd
• een officiële bondscursus  (3 cursus avonden en een examen avond) of
• een verkorte cursus , die dan wordt gegeven door een vrijwillig(st)er van onze eigen vereniging
 (2 avonden)


Over Adegeest

Welkom op de website van Honkbal en Softbal vereniging Adegeest in Voorschoten.
Adegeest is een vereniging van zo’n 200 leden. Van jong tot oud, van bee-baller tot senior, van recreant tot fanatiek wedstrijdspeler, allen treft u aan bij Adegeest. Wat Iedereen gemeen heeft is de liefde voor honk- en softbal.  
Wilt u een keer een wedstrijd meemaken? Deze vinden meestal plaats op vrijdag, zaterdag en zondag. (zie ook Programma). Wilt u een training meemaken, of misschien zelfs een keer meedoen? Kom dan langs op een doordeweekse avond.


Zaaltrainingen

Dit jaar vinden de zaaltrainingen wederom in het Vlietland College in Leiden plaats op de volgende zondagen:

• 18 januari
• 25 januari
• 1 februari
• 8 februari
• 15 februari
• 22 februari
 
In eerdere berichtgeving was ook 11 januari als eerste datum genoemd. Deze dag is niet mogelijk in verband met een open dag van het Vlietland College.
 

 
 

Rijwielspecialist Besuyen verrast 

HSV Adegeest met softbalknuppels

Voorschoten, 15 november 2014

Tien spiksplinternieuwe softbalknuppels – daarmee verraste rijwielspecialist Ronald Besuyen de leden van honkbal- en softbalvereniging Adegeest. Zaterdag 15 november namen twee jonge speelsters de knuppels, afkomstig van fietsenfabrikant Koga uit Heerenveen, in bijzijn van het bestuur in ontvangst.

Ronald Besuyen is al de derde generatie rijwielspecialisten in de Voorstraat te Voorschoten. Onder de merken die hij verkoopt zijn ook de topfietsen van Koga. “Regelmatig bezoek ik een beurs om nieuwe modellen te bestellen. Afgelopen jaar kreeg ik een softbalknuppel als relatiegeschenk. Hans Borghart, een goede klant, zag die knuppel hier in de winkel en toonde zich bijzonder geïnteresseerd. Na een telefoontje met Koga waren ze zo vriendelijk om nog een stel extra exemplaren deze kant op te sturen en dit jaar deden ze dat opnieuw.” 

“Adegeest laat me niet los”, zegt Hans Borghart, met 65 jaar het oudste spelende lid van de vereniging. “Het is zo’n leuke club. Er heerst een heel goede sfeer, iedereen mag meedoen en ik vind het heerlijk om jong en oud op het veld te zien slaan en rennen. Voor onze club betekent deze gift weer een stukje zorg minder. Honkbal- en softbalknuppels zijn vrij prijzig dus het is heel leuk voor de vereniging. Koga bouwt de beste fietsen, dus met de kwaliteit van deze knuppels zit het ook wel goed.” 

Julia is zeven jaar en speelt nu drie jaar beebal, een spelvariant voor de jongste leden. “Rennen is het leukst”, vindt ze. “Deze knuppels zijn de mooiste die er bestaan! Ik hou van turquoise en ze zijn onbreekbaar.” Ook Chiara, zeven-en-een-half jaar oud en één jaar lid van Adegeest, is blij met de nieuwe aanwinsten. “Omdat ik er hard mee kan slaan, omdat ze zo’n mooie kleur hebben, omdat ze glimmen en omdat ze onbreekbaar zijn”, zegt ze lachend. Julia vult aan: “Chiara zit ook op atletiek dus ze kan ook heel hard rennen.” 

Ronald Besuyen overhandigt de knuppels aan Julia en Chiara


 De wedstrijden van vandaag: Gaat het door of is het afgelast? Zie actuele status hieronder. 

Op het veld van:


Veldstatus
aangepast
15-12-2014

 

Honkbalveld:
Zie kopje
Voorpagina


Softbalveld:
Zie kopje
Voorpagina


Beeballveld:
Zie kopje
Voorpagina

|


|