Rijwielspecialist Besuyen verrast

HSV Adegeest met softbalknuppels

 Voorschoten, 15 november 2014

Tien spiksplinternieuwe softbalknuppels – daarmee verraste rijwielspecialist Ronald Besuyen de leden van honkbal- en softbalvereniging Adegeest. Zaterdag 15 november namen twee jonge speelsters de knuppels, afkomstig van fietsenfabrikant Koga uit Heerenveen, in bijzijn van het bestuur in ontvangst.

Ronald Besuyen is al de derde generatie rijwielspecialisten in de Voorstraat te Voorschoten. Onder de merken die hij verkoopt zijn ook de topfietsen van Koga. “Regelmatig bezoek ik een beurs om nieuwe modellen te bestellen. Afgelopen jaar kreeg ik een softbalknuppel als relatiegeschenk. Hans Borghart, een goede klant, zag die knuppel hier in de winkel en toonde zich bijzonder geïnteresseerd. Na een telefoontje met Koga waren ze zo vriendelijk om nog een stel extra exemplaren deze kant op te sturen en dit jaar deden ze dat opnieuw.” 

“Adegeest laat me niet los”, zegt Hans Borghart, met 65 jaar het oudste spelende lid van de vereniging. “Het is zo’n leuke club. Er heerst een heel goede sfeer, iedereen mag meedoen en ik vind het heerlijk om jong en oud op het veld te zien slaan en rennen. Voor onze club betekent deze gift weer een stukje zorg minder. Honkbal- en softbalknuppels zijn vrij prijzig dus het is heel leuk voor de vereniging. Koga bouwt de beste fietsen, dus met de kwaliteit van deze knuppels zit het ook wel goed.” 

Julia is zeven jaar en speelt nu drie jaar beebal, een spelvariant voor de jongste leden. “Rennen is het leukst”, vindt ze. “Deze knuppels zijn de mooiste die er bestaan! Ik hou van turquoise en ze zijn onbreekbaar.” Ook Chiara, zeven-en-een-half jaar oud en één jaar lid van Adegeest, is blij met de nieuwe aanwinsten. “Omdat ik er hard mee kan slaan, omdat ze zo’n mooie kleur hebben, omdat ze glimmen en omdat ze onbreekbaar zijn”, zegt ze lachend. Julia vult aan: “Chiara zit ook op atletiek dus ze kan ook heel hard rennen.” 

Ronald Besuyen overhandigt de knuppels aan Julia en Chiara


 SLAG! 3. 2014 staat online.

--Lees meer, klik op de voorpagina van deze slag--


 

 HH1 Adegeest landskampioen

Op het terrein van Alphians in Alphen aan de Rijn hebben Adegeest en het reserveteam van RCH Pinguins uit Heemstede afgelopen weekeinde een felle strijd gevoerd om het Nederlands kampioenschap breedtesport.

Uiteindelijk won Adegeest met 2-0.

Beide teams waren kampioen geworden in de twee Eerste klassen. RCH had twintig wedstrijden gewonnen zonder één verliespartij inde Eerste klasse A. Adegeest had in de afdeling B veertien wedstrijden gewonnen maar ook vier verloren. 

De krachtsverschillen bleken van het begin af aan klein, zij het dat Adegeest aan slag duidelijk gevaarlijker was. RCH had diverse spelers met ervaring in de Hoofdklasse meegebracht, van wie met name ook startende werper Al Morales. Ook Adegeest heeft enkele spelers met ervaring in of nabij de hoofdklasse. Uiteindelijk won Adegeest met 2-0, dankzij punten in de vijfde en zesde slagbeurt.

Eén van de uitblinkers aan Adegeestzijde was werper Niels Harteveld. Hij stond de sterke RCH-slagploeg maar drie honkslagen toe. Wel had hij zijn binnen- en buitenvelders hard nodig getuige zijn (maar) twee maal drie slag. Opvallend in de defensie was ook tweede honkman 'Tony' Gulickx die een reeks van goede acties liet zien.

Adegeest had elf honkslagen tegenover RCH dus maar drie. Goed op dreef bij de aanval van Adegeest was Sape Wagenaar ('man of the match') met drie honkslagen en een binnengeslagen punt (RBI). Twee 'ongrijpbare klappen' hadden Tony Gulickx, Sil Wagenaar en Maarten Lut.

(Bron Dichtbij.nl)

29 september 2014 11:19:00

Adegeest tot kampioen van 1e klasse gekroond.

Adegeest mag zich sinds zondag 28 september kampioen van de 1e klasse noemen. In de hoogste seniorenklasse van de Wedstrijdsport won de club uit Voorschoten, die eerste was geworden in de B-poule, met 2-0 van RCH Pinguins 2, de nummer één van de A-poule. Het duel werd gespeeld op het veld van Alphians in Alphen aan de Rijn.


 

Afsluiting Seizoen

Alle leden, ouders, donateurs en sponsoren zijn uitgenodigd!
21 November 2014.
Meer info...


Over Adegeest

Welkom op de website van Honkbal en Softbal vereniging Adegeest in Voorschoten.
Adegeest is een vereniging van zo’n 200 leden. Van jong tot oud, van bee-baller tot senior, van recreant tot fanatiek wedstrijdspeler, allen treft u aan bij Adegeest. Wat Iedereen gemeen heeft is de liefde voor honk- en softbal.  
Wilt u een keer een wedstrijd meemaken? Deze vinden meestal plaats op vrijdag, zaterdag en zondag. (zie ook Programma). Wilt u een training meemaken, of misschien zelfs een keer meedoen? Kom dan langs op een doordeweekse avond.


Try-outs 2015! Op 13 december vinden de try-outs plaats voor de Blue Angels en Little League, Klik voor meer info.


Dames 2 Adegeest kampioen

VOORSCHOTEN - HSV-Adegeest, honk- en softbalvereniging uit Voorschoten, heeft twee dames softbalteams bij de senioren. Het tweede team, uitkomend in de vierde klasse, heeft zondag 14 september het kampioenschap binnengesleept. Dat -tot nu toe- alle wedstrijden daarbij gewonnen zijn, is een unicum.

Dames 2, een team met beginnende en ervaren spelers, heeft een mooi seizoen achter de rug, dat bekroond is met het kampioenschap. Het plezier in het spel en de bezielende leiding van speler-coach Barbara Haeseker hebben dit mogelijk gemaakt. Haeseker: 'Wat een prachtseizoen! Streven was om elke speelster evenveel speeltijd te geven en kansen te geven, en dat is gelukt. Het groepsgevoel is erg belangrijk, zeker als je met niveauverschillen werkt in een team. Ik ben erg trots!' De dertien speelsters traden zondag lichtelijk zenuwachtig aan tegen Birds uit Zoetermeer. In de eerste inning werden wat schoonheidsfoutjes gemaakt, waardoor Birds op een 0-3 voorsprong kwam. Gelukkig konden de dames door goed slagwerk en oplettendheid op de honken de score ombuigen naar een 10-3 winst. Bij het 'end of game' van de scheidsrechter barstte het gejuich los en konden de dames de overwinning gaan vieren. Voorzitter Peter Verkerk sprak een woord tot het team: 'Het plezier in het spel en in het team spat ervan af, een voorbeeld voor andere (jeugd)teams van Adegeest.'

Het team heeft nog twee wedstrijden te gaan. Het doel is om de ongeslagen reeks voort te zetten. Volgend seizoen zou het team dan promoveren naar de derde klasse. Geïnteresseerde dames kunnen altijd meetrainen om de sfeer te proeven en om zich te oriënteren op de sport. Kijk op www.hsv-adegeest.nl voor meer informatie. (Bron: Dichtbij.nl)

 

 


Veldstatus
aangepast
26-6-2014

 

Honkbalveld:
Goedgekeurd


Softbalveld:
Goedgekeurd


Beeballveld:
Goedgekeurd

|


|