Nederlands Honkbal Icoon overleden

Nol Houtkamp (geboren in 1928) is op 22 februari 2018 overleden.
Nol speelde meer dan 23 interlands in de jaren vijftig en zestig voor het Nederlands Honkbalteam en kwam als eerste speler uit op het hoogste competitie niveau.
Van 1969 tot 1983 was Nol Houtkamp bondscoach van het Nederlands damessoftbalteam en docent aan de coachopleiding van de bond.
Nol is opgenomen in de Hall of Fame van de International Softbal Federation en op 10 september 2005 werd Nol Houtkamp gekozen in de Hall of Fame van de KNBSB. In 2008 werden de sportvelden aan de Noord Schalkwijkerweg in Haarlem omgedoopt tot het Nol Houtkamp Sportpark als eerbetoon aan deze fantastische sporter. De KNBSB kent de Nol Houtkamp Award welke wordt uitgereikt aan personen die veel aan de softbal hebben bijgedragen (bron: Wikipedia).

Persoonlijk heb ik Nol Houtkamp nog vaak meegemaakt bij DSS Haarlem, toen Madelon daar speelde nadat ze HSV Adegeest had verlaten om in de hoofdklasse te spelen. Nol was iedere wedstrijd van het Dames 1 DDS team te vinden aan het veld samen met Piet Pannen. De laatste jaren zagen we Nol wat vergeetachtiger worden en wat instabieler in zijn evenwicht. Fietsen kon niet echt meer, maar Piet Pannen haalde hem altijd op om zo toch nog de wedstrijden te kunnen volgen. Wat een prachtig mens!

Het was een voorrecht Nol Houtkamp te kennen.

Odette Paauwe-Insinger, penningmeester