top of page

Slowpitch softbal is een puur recreatieve variant van het fastpitch softbal die wereldwijd actief wordt gespeeld. Deze alternatieve vorm van softbal richt zich vooral op spelplezier. Door de aangepaste regels is het spelletje geschikt voor ervaren en onervaren spelers en kan het tot op hoge leeftijd gespeeld worden. De sport leent zich erg goed voor bijvoorbeeld ouders van (jeugd)leden, oud-leden en voor leden die om bepaalde (maatschappelijke) redenen geen fastpitch softbal meer willen of kunnen spelen. Slowpitch softbal focust zich voornamelijk op het allerleukste onderdeel van de honk- en softbalsport, namelijk het slaan. Om dit te bewerkstelligen wordt de bal onderhands en met een boog (langzaam) aangegooid.

Ieder seizoen organiseert de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB) een korte Mixed Slowpitch Softbal competitie. Deze competitie bestaat uit twee aparte delen. De voorjaarscompetitie bevat zes speelmomenten die voor de zomerstop plaatsvinden. De wedstrijden vinden ongeveer eens per twee weken plaats van april tot eind juni. Het tweede deel begint na de zomerstop en bevat vier speelmomenten.

Om slowpitch softbal bij H.S.V. Adegeest te kunnen spelen is het nodig om de volgende materialen/spullen aan te schaffen:

  • Voor wedstrijden: een Adegeest tenue (grijze broek en blauw/gele jersey; verkrijgbaar bij SSK Europe in Kwintsheul),

  • Een honk- of softbalhandschoen; verkrijgbaar bij speciale honkbalwinkels.

  • Buitenschoenen met noppen; b.v. honkbalschoenen, eventueel met spikes (>16 jaar) of hockey / voetbalschoenen.

 

bottom of page