top of page

Over honkbal

Honkbal en softbal lijken veel op elkaar: honkbal was oorspronkelijk bedoeld voor met name jongens en heren. Dat is nu zeker niet meer het geval, er zijn ook dames die honkballen - ook bij Adegeest!

 

Bij honkbal gooit de werper bovenhands, is de bal relatief klein en de honkafstanden zijn relatief groot. Je team wint als het aan slag meer punten weet te scoren dan de tegenstander. Dat doe je door (slag)ballen weg te slaan, en ervoor te zorgen dat de veldploeg die niet (goed) kan verwerken. Omgekeerd doe je er als veldploeg alles aan om te voorkomen dat de slagman of loper scoort.

Net als bij softbal spelen er negen spelers tegelijk in het veld, spelers draaien een veldbeurt (defensief) en slagbeurt (offensief). Een inning bestaat in principe uit één veldbeurt en één slagbeurt.  

Basketbal speler

Wil je een keer meedoen of komen kijken? 

Je bent natuurlijk altijd van harte welkom om onze wedstrijden bij te wonen. Je kunt ons ook een bericht sturen als je met iemand wilt spreken van de club. We beantwoorden met plezier je vragen!

Mocht je het leuk vinden een van onze sporten te proberen, kom dan vrijblijvend proeftrainen. Zorg voor sportieve kleding, goede sportschoenen (liefst met noppen) - de rest regelen wij voor je! 

softballvanger

Over softbal

Softbal en honkbal lijken veel op elkaar: softbal was oorspronkelijk bedoeld voor met name meisjes en dames. Dat is nu zeker niet meer het geval, we hebben meerdere actieve herensoftbalteams bij Adegeest.

Bij softbal gooit de werper onderhands, is de bal relatief groot en de honkafstanden zijn relatief klein. Je team wint als het aan slag meer punten weet te scoren dan de tegenstander. Dat doe je door (slag)ballen weg te slaan, en ervoor te zorgen dat de veldploeg die niet (goed) kan verwerken. Omgekeerd doe je er als veldploeg alles aan om te voorkomen dat de slagman of loper scoort.

Net als bij honkbal spelen er negen spelers tegelijk in het veld. Spelers draaien een veldbeurt (defensief) en slagbeurt (offensief). Een inning bestaat in principe uit één veldbeurt en één slagbeurt.  

bottom of page